Möt Sofia - Vår nya VD

Det känns fantastiskt roligt att börja året med att välkomna denna målinriktade, engagerade och trädgårdsintresserade person till att leda vårt team framöver.

Med Sofias breda erfarenhet från projektledning, affärsutveckling och innovation på en stor affärsbank, kombinerat med hennes passion och erfarenhet av att arbeta med barn och unga i skolans värld är vi helt säkra på att vi hittat rätt person för att leda Galacos utveckling framåt. Att hon också har förmågan att slänga ihop en schysst måltid till och med när kylen ekar tomt tycker vi säger mycket om hennes förmåga att skapa innovation.

Galaco inleder samarbete med Meta Bytes

Nu är det klart att Meta Bytes kommer att hjälpa oss utveckla vår prototyp vidare och på sikt hjälpa fler barn att få sin röst hörd i vård och omsorg. Detta tack vare finansiellt stöd från Almi.

Så här säger Meta Bytes om samarbetet: 

”Vi valde att inleda ett samarbete med Galaco AB dels för deras gedigna forskning inom området samt att vi ser ett stort värde i att kunna bidra till samhället och välmåendet hos barn. Vi tror mycket på verktyget och de positiva effekter det kommer ha för barn i vård och omsorg.”

 Tack säger vi på Galaco, som ser fram emot ett långsiktigt samarbete med ett annat halländskt bolag som visat stor lyhördhet och förståelse.

"Spel underlättar för barn att delta i sin vård"

Så Skriver forskning om funktionshinder pågår, en tidskrift utgiven av Uppsala Universitet.

I det andra numret 2020 beskriver de varför det är så viktigt att göra barns röster hörda i vårdprocesser. Här berättar vår grundare, professor i omvårdnad Petra Svedberg, om den forskning som ligger bakom vårt digitala spel samt flera av de fördelar som de som testat spelets tidiga version rapporterat.

På sidan 4 i tidningen kan du läsa mer!

Testa vårt verktyg Nu kan du som vårdgivare eller myndighet använda och utvärdera vårt verktyg